Kronisk hjernerystelse syndrom

Måling av øybevegelser

Måling av øybevegelser

Forskning viser at databasert måling av målrettede øyebevegelser kan gi en bedre objektiv måling av kognitive funksjoner hos individer som lider av mild traumatisk hjerneskade (mTBI), post-commotio syndrom. Denne type avansert teknologi som måler øyebevegelser og atferd, fungerer som et verktøy for objektiv måling av nedsatt kognitive funksjon som ikke alltid er tydelige gjennom tradisjonelle kognitive tester. Nøkkelfunnene fra forskjellige studier tyder på at øyesporingsteknologi utmerker seg ved å oppdage svekkelser i flere kognitive domener, inkludert oppmerksomhet, hukommelse og prosesseringshastighet - områder som ofte påvirkes av mild traumatisk hjerneskade, post-commotio syndrom.

Fordelene med øyesporingsteknologi er dens ikke-invasive natur og dens evne til å gi sanntids, kvantifiserbare data som gjenspeiler hvordan en persons hjerne fungerer etter en skade. I motsetning til subjektive vurderinger som kan påvirkes av et individs humør eller innsats, tilbyr øyesporingsteknologi en konsistent og repeterbar metode for å vurdere kognitiv funksjon som ikke er avhengig av pasientens selvrapportering eller potensielle uregelmessigheter til undersøkeren.

Betydelig nok kan øyesporingsteknologi identifisere subtile endringer i kognitiv funksjon som kan bli oversett av mer tradisjonelle metoder. For eksempel er beregninger avledet fra øyesporing som fikseringsvarighet, sakkadisk bevegelse og pupillutvidelse en indikasjon på de underliggende kognitive prosessene og kan brukes til å utlede mangler i informasjonsbehandling og oppmerksomhetskontroll.

Ved å gi objektive data kan øyesporingsteknologi hjelpe oss med å skreddersy nevrologisk rehabilitering til individuelle behov. I tillegg kan den brukes i en klinisk setting for å overvåke hvordan hjernen og nervesystemet respondere på den skreddersydde nevrologiske rehabiliteringen basert på objektive bevis på kognitiv forbedring.

Referanseliste:

  • Hillary C. Pearson et al, 2023. Using eye-tracking technology to measurecognitive function in mild traumatic brain injury: A scoping review. Journal ofconcussion, vol 7: 1-15.

Kim Tore Johansen
May 10, 2024

Kontakt

Fyll i kontaktskjema eller kontakt oss direkte på mail.

Besøksadresse:
Sentrumklinikken Brain Camp
Vestre Strandgate 42
5. etasje
4612 Kristiansand
Norge

kontakt@brain-camp.no
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Oisann! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen.